De verdachte van meer dan 50 autovernielingen in Pieterburen, komt op 23 augustus 2017 eindelijk voor de politierechter. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekend gemaakt. De zitting start om 11.00 uur in de rechtbank aan het Guyotplein 1 in Groningen.

Benadeelden kunnen de zitting bijwonen, ze kunnen zich aanmelden hiervoor bij het Slachtofferloket, telefoon 088 6991780.

De 79-jarige verdachte heeft jarenlang geparkeerde auto’s beschadigd. In eerste instantie door te krassen en spiegels kapot te trappen, later door het inslaan van lampen en ruiten. Hij werd in december 2015 op heterdaad betrapt toen hij een autoruit insloeg met een hamer, en enkele uren later gearresteerd.

Geen enkele benadeelde heeft zijn schade nog vergoed gekregen. De politierechter zal zich ook over de schadevergoedingen buigen.

There are no comments yet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Array