“Pieterburen, een dorp om van te houden!” De slogan van de Vereniging Dorpsbelangen.
Of je hier nou geboren en getogen bent, of later naar het hoge noorden bent gekomen, we houden van ons dorp! En we zijn zuinig op ons dorp. Denk maar eens aan de reacties toen het Franse EDF ons woongenot kwam bedreigen, nu drie jaar geleden. Bijna de hele bevolking kwam in actie om Pieterburen te beschermen. En met succes, want 1,5 jaar later dropen de Fransen af.

Maar jammer genoeg moeten we constateren dat er andere zaken zijn die de leefbaarheid in het dorp negatief beïnvloeden. Begin november zijn eigendommen van dorpsgenoten het doelwit geworden van vandalisme. Een triest vervolg op eerdere vernielingen in de afgelopen maanden en jaren. Ook in de nieuwjaarsnacht zijn er dingen gebeurd die echt niet kunnen! Dat tast het woongenot aan, niet alleen van de direct getroffenen, maar van ons allemaal. Een onacceptabele situatie waar een einde aan moet komen!

Deze dingen gebeuren niet zomaar, maar lijken een uiting te zijn van onvrede over bepaalde zaken. Er is veel onbegrip. Het resultaat is een negatieve sfeer in het dorp, waar uiteindelijk iedereen onder te lijden heeft, persoonlijk en/of  zakelijk.

Een oplossing is alleen mogelijk als iedereen daaraan wil bijdragen. Wij hopen dat de initiatieven, die naar nu voor genomen zijn, door iedereen zullen worden beschouwd als een geweldige mogelijkheid om er met elkaar uit te komen.
Want Pieterburen moet blijven: EEN DORP OM VAN TE HOUDEN!
Voor ons allemaal, inwoners en bezoekers.

Array