De strafzaak tegen de 78-jarige Pieterbuurster die meer dan vijftig auto’s heeft vernield, is uitgesteld naar 2017. Dit meldt het Openbaar Ministerie. De grote werkdruk van het OM is hiervan de oorzaak. De zaak staat inmiddels wel ingeschreven, onder het parketnummer 2016040496.

Waarschijnlijk zal het OM aansturen op veroordeling van de verdachte tot betaling van de schade aan de benadeelden, geheel of gedeeltelijk. Dit omdat verdachte over een spaartegoed beschikt, aldus Justitie. Het OM meldt echter dat “ook als hij veroordeeld wordt tot betaling van schade, hij dit misschien nalaat en alsnog gevangenisstraf krijgt.”

Het staat benadeelden vrij om de verdachte in een civiele procedure tot betaling van de schade te dwingen. Indien men dit wenst, kan men hiervoor bij het OM  een kopie van de dossierstukken opvragen. Dit dient schriftelijk te gebeuren bij het Openbaar Ministerie, Paterswoldseweg 814, 9728 BM  Groningen.

There are no comments yet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Array